tisdag 20 januari 2009

Problem från min snäva horisont.

Spotify är min nya vän. Jag har lyssnat mycket på musik via denna tjänst sen jag fick ynnesten att bli inbjuden. Jag gillar tjänsten starkt, och jag kan bara rekommendera den till alla jag känner. Själv har jag inte betalat för något premium account, så jag får stå ut med lite reklam ibland, men det gör faktiskt inget. Om jag kan lagligen lyssna på min favoritmusik, gör jag det gärna i utbyte mot några sekunders reklam per timme. No sweat.

Det finns så många sköna funktioner på Spotify, men jag ska inte tråka ut er med det. De flesta av er har säkert redan testat. Det jag skulle vilja ta upp är istället ett problem som jag har, och jag kanske inte är ensam. Jag drabbas av nån slags Spotify-katatoni. När jag sitter framför skärmen och ska leta upp mina favoritartister kan jag inte komma på nåt att söka efter. Det blir liksom blankt i huvudet på mig. Här har man en musikskatt, och möjligheter att leta upp gamla godingar som man inte hört på år och dag. Men det enda jag kan komma på att göra är att leta upp det jag redan har som mp3or på datorn.. Har ingen musikfantasi, eller vad det kan kallas.

Just nu lyssnar jag på:
Freddie Wadling, The Smiths, Tomas Andersson-Wij, The Flaming Lips, Bruce Springsteen, Bon Iver, Fleet Foxes och Tom Waits. Precis samma som jag har lyssnat på i min mp3spelare det senaste året. Är det nån som kan hjälpa mig ur det här ekorrhjulet? Kom med lite goa tips om något som jag borde lyssna på, något jag glömt bort eller aldrig känt till!

(Jo, förresten, jag har hittat lite jazz som jag inte kände till tidigare. Ahmed Jamal var en goding.)

6 kommentarer:

 1. Ah våndan av att ha ett gränslöst utbud. Helt plötsligt vet du i nte vad du ska leta efter. Problemet med valfriheten...

  Tack för jazz-tipset. Ska kollas upp.

  Några tips:
  Sällskapet
  The Last Poets
  Fever Ray
  Allen Ginsberg
  Miles (allitid!)
  Erykah Badu
  Zappa
  Tool
  Squarepusher
  Patti Smith/Kevin Shields

  SvaraRadera
 2. Tack! Ska genast kolla upp.

  SvaraRadera
 3. Från en äldre generation kan jag bidra med Povel Ramel, Miles Davis, Ella Fitzgerald, Bessie Smith, Arne Domnérus, Bengt Hallberg och varför inte Lars-Erik Larsson.

  Kul att höra att utbudet är för stort - ungefär som när jag ska välja tandkräm eller shampoo.

  Rolf B

  SvaraRadera
 4. Sällskapet var en trevlig bekantskap. Likaså har jag lysst till Miles Davis en del. Men mest har det blivit Chet Baker och A Tribe Called Quest under dagen idag. Jazz och hip-hop i en god mix.

  SvaraRadera